dinsdag 15 april 2008

gelukkig nieuwjaar

Onze twee dagen kajakken op de Nam Tha waren dik in orde! We legden in het totaal 45 km af en bezochten dorpen van de minderhedengroepen Kamu en Lanten. Vooral deze laatste was erg interessant. We overnachten in een Kamu dorpje langs de rivier en speelden met de kinderen daar.
Vandaag zijn we aan onze laatste dag in Luang Nam Tha toe. We zullen het rustig aan doen, want na 4 erg actieve dagen hebben we dat wel verdiend.
Wat brengen de volgende dagen nog? Wel veel gereis, morgen (woensdag) trekken we naar de grens met Thailand, dan richting Bangkok (hopelijk is er een nachtbus). Vrijdag nog een dagje bangkok en in de nacht van vrijdag op zaterdag vliegen we terug naar de Filippijnen. We blijven nog een paar dagen bij LEF. Om daarna via tussenstops in Davao en Singapore richting Belgie te trekken, waar we dan op zaterdag 26 april aankomen.

Nog wat weetjes:
- vandaag, en de voorbije dagen, wordt hier het Lao nieuwjaar gevierd. Dat is een Boeddhistisch feest waarbij men op de eerste dag (eergisteren) het huis een grondige poetsbeurt geeft, de volgende dag (gisteren) wordt er veel gegeten en gedronken met familie en vrienden en vandaag is er in heel wat dorpen een 'rocket festival', waarbij men zelf gemaakt vuurwerk afschiet.
- Tine is verkouden, en dat bij temperaturen van 30 graden. Wat zal dat geven in het koude Belgie.

groetjes,
wij

1 opmerking:

Unknown zei

Jullie zijn bijna thuis!
Mijn hart viert al feest!

Tot gauw!