woensdag 16 mei 2007

Tine in ziekenhuis

Na Tines kennismaking met de Filippijnse media (zie Tine op TV), maakt Tine nu ook kennis met de Filippijnse ziekenzorg.
Maandag voelde Tine zich niet zo lekker. Last van de maag, tegen 's avonds diarree, dik 38 graden koorts. Niet zo leuk allemaal. Gelukkig was ze bij mij in Malaybalay, zodat ik toch een beetje voor haar kan zorgen. We wachtten eerst wat af. Maar dinsdag bleef het gelijkaardig. Woensdagochtend zijn we dan naar het ziekenhuis gegaan, de koorts was al wat geminderd maar de diarree en maagpijn bleven.
In het ziekenhuis werd vastgesteld dat ze amoebiasis heeft, dat is een infectie door een parasiet. Ze heeft dit waarschijnlijk opgedaan door onzuiver water te drinken of ongekookt voedsel te eten. Ondertussen vertoonde ze ook al uitdrogingsverschijnselen, zodat de dokter het wijselijk vond om haar een dag of twee in het ziekenhuis te houden. Daar ligt ze nu aan een infuus en krijgt ze antibiotica. Ik kan en wil er bij haar blijven. Hopelijk wordt ze snel weer beter.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Goede moed aan beiden ! We leven met jullie mee ! Dank Bert dat je zo goed voor haar zorgt en ... hou er de moed maar in hé !

De bezorgde ouders groeten jullie x

Anniek zei

Veel beterschap Tine... Moet allesbehalve prettig zijn om zo ziek te zijn als je ver van huis bent...

krulle zei

lieve meid!

Hou de moed er in!
Hopelijk heb je niet teveel pijn en komt alles snel weer goed!
Zorg maar goed voor mekaar é, allebei!

liefs met krullen!

Anoniem zei

Veel beterschap aan Tine!
En Bert, veel courage!

groetjes,
Peter

Anoniem zei

opa & oma wensen je het beste
en Bert zorgt voor de reste!

groetjes

Ine zei

Meid,

Ik weet niet hoe dat het er aan toe gaat in de Filippijnse ziekenhuizen, maar trek gerust aan het belletje als je je niet goed voelt!

Hou ons op de hoogte van jullie beterschap,

Liefs,
Ine *

Anoniem zei

Hey tine en Bert,

Nu ik jullie website ontdekt heb, zal ik zeker en vast regelmatig eens lezen wat jullie allemaal beleven! Het klinkt in elk geval super!
Geniet ervan!

Joke (defieuw)

Anoniem zei

Oh jee, dat is wel minder nieuws... Laat je maar goed in de watten leggen Tine! (En Bert, je weet dus wat je te doen staat ;)

Anoniem zei

Hey,

Ziek zijn is niet fijn, maar weldra verdwijnt de pijn!

Dat je dus maar snel beter mag worden en dan hop weer het avontuur in.

Stoute parasiet!

Dikke kus,

Jonas.

Anoniem zei

Melchie!!! Aiaiai die stoute parasiet die zomaar in je lijfje kruipt...nu is het aan de antibiatica om ze eruit te jagen. Ik brand een kaarske dat je snel terug beter bent.


dikke knuf

kas