zondag 2 maart 2008

Encore wat

Groeten uit Cambodia!
Na heel wat tussenstappen zijn er uiteindelijk in Cambodia geraakt. Via taxi, bus, tuktuk en onze voeten bereikten we aan de grens (Thailand-Cambodia) waar we een warme ontvangst kregen. De grenspolitie wilde ons geen visum geven tenzij we hen wat extra geld gaven boven op de vereiste 20$... Van het belang van een eerste indruk hebben ze hier nog niet gehoord blijkbaar... Maar goed we waren voor dit soort grenstoestanden gewaarschuwd, t geeft je alleen zo'n machteloos gevoel...
Maar goed, ondertussen heeft de eerste indruk al plaats gemaakt voor nog vele andere indrukken en die zijn heel wat positiever. Wat ons opvalt aan Cambodia is dat het zo plat is. Momenteel is het ook erg droog en stofferig want we zitten midden in het droogseizoen. De mensen spreken hier veel minder Engels en van het Khmer verstaan we nog geen jota. We kunnen t zelfs niet lezen want ze gebruiken een ander alfabet. Maar na ruim 10 maanden een zelfde land is het fijn om een ander te kunnen ontdekken.
Momenteel zitten we in Siem Reap, waar de bekende tempelruines van Angkor Wat zich bevinden. Na twee dagen rondtoeren tussen de tempels zijn we nog niet uitgekeken. Later meer hierover want dit berichtje is eigenlijk enkel ter aankondiging van een nieuwe lading foto's die vanaf heden op onze fotopagina te bewonderen valt. Er staan foto's op tot aan onze korte tussenstop in Bangkok.
Jullie reacties zijn meer dan welkom! Oh ja, de bijschriften zijn op vraag van onze Filippijnse achterban in t Engels. Sorry daarvoor (indien nodig komen we persoonlijk vertalen eens we terug zijn).

groetjes,
wij

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een prachtige foto's ! En zeggen dat ik de Kemmelberg al zo mooi vind ! Dank Tine en Bert dat we kunnen meegenieten ! Zorg goed voor elkaar (en de apen) - (jaloerse) papa Johan