woensdag 26 maart 2008

Samen op de moto...

Hej,
Net 3 toffe dagen achter de rug. We tsjeesden op een brommertje op en rond het Bolaven plateau (in de buurt van Pakse, zuid Laos). We legden meer dan 300 km af, zagen 12 watervallen, reden op saaie asfaltwegen maar ook op hobbelbaantjes en op lateriet wegen door de jungle. Echt chique, de vrijheid van eigen transport en de pracht van de natuur om ons heen.
De tweede dag was een uitschieter. We zagen 4 watervallen (van 5m hoog en 100m breed naar 100m hoog), waar we alleen waren of enkel vergezeld werden door lokale kinderen (geen andere toeristen dus). We legden ruim 200 km af en de laatste 71 waren echt de moeite (op de laatste 30 na eigenlijk want dan deed ons poep nogal pijn en werd het vrij koud:-). Langs die baan door de jungle lagen twee watervallen. De aanwijzingen in onze reisgids klopten niet helemaal en naar een waterval moesten we erg zoeken. Dankzij wat locals (die ons met gebaren en een tekening in het stof van de weg uitlegden waar we moesten zijn) en drie erg grote bomen (als landmark) vonden uiteindelijk het pad dat leidde naar het view point van waaruit de 100 m hoge waterval zichtbaar was.
We sliepen die nacht in Paksong, een klein stadje op het plateau waar men nauwelijks Engels sprak, het moeilijk was om een restaurantje te vinden waar men meer had dan noodles en waar het vrij koud werd (naar onze normen, na bijna een jaar 30 graden) maar waar we ons wel konden trakteren op een kamer met warme douche :-).
Vandaag nog twee watervallen gedaan (eentje met 2 stromen en 120 m hoog) en teruggereden naar Pakse (voor de derde keer al). Hier trakteerden we ons dan weer op een ijsje (stukken warmer hier dan op het plateau).
Morgen kijken we tegen een busrit van 9 uur aan, die ons naar Tha Khaek brengt, ergens in het midden van Laos.

t Is vandaag de 26ste, over exact een maand staan we terug in Belgie. t Zal raar doen.

tsjezende groetjes,
wij

PS: Foto's zijn voor later, pc wilden niet meewerken.

Geen opmerkingen: