Broederlijk Delen (BD) is in de Filippijnen actief in de Cordilleraregio in Noord-Luzon en op Mindanao. BD verleent er steun aan mensen uit inheemse bevolkingsgroepen zodat zij hun eigen plannen voor een betere toekomst kunnen waarmaken. BD ondersteunt en werkt samen met 16 lokale partnerorganisaties in de Filippijnen. Al deze organisaties zijn actief betrokken bij verschillende aspecten van gemeenschapsversterking en ondersteuning van inheemse gemeenschappen, op zowel lokaal, nationaal als internationaal niveau.
KIN steunt inheemse groepen bij het maken van claims op hun voorouderlijke domeinen en stimuleert bewustwording en herleving van cultuur en traditie en ecologisch verantwoord gebruik van land en woud. KIN is vooral actief in de regio van Mount Kitanglad, een natuurgebied in Mindanao. Er worden allerlei vormen van training voor de gemeenschap georganiseerd, ze krijgen steun in hun strijd voor landrechten, de gemeenschappen krijgen hulp bij het ontwikkelen van milieuvriendelijke landbouwmethoden en bij het opzetten van kleinschalige inkomsten generende activiteiten. KIN ondersteunt ook met hart en ziel de heropleving van de culturele identiteit van de inheemse bevolking. Bij al deze activiteiten ligt de nadruk op de deelname van de leden van de gemeenschap zelf. De wil en het engagement van de leden van de gemeenschap, in de vorm van deelname aan de verschillende projecten en vrijwilligerswerk, zijn van groot belang voor KIN. Ze willen niet vóór, maar mét de gemeenschap zaken veranderen.
LEF werkt samen met een drietal dorpen, bestaande uit ongeveer 400 families waarbij zij zeer nauw betrokken zijn. LEF brengt in de eerste plaats nieuwe technieken voor duurzame hoogland landbouw tot bij de boeren en heeft daarnaast een aantal inkomstengenererende projecten opgestart en werkt aan verbetering van de watervoorziening in het gebied. De organisatie is ook actief op het gebied van milieu en gezondheidszorg in de dorpen. LEF leidt dorpelingen op, zodat deze lokale organisaties kunnen besturen. Deze lokale organisaties zien toe op de verschillende voorzieningen en projecten, zoals de watervoorzieningen, de boomkwekerijen en de bosaanplantingen. Aandacht voor de rol van de vrouw is geïntegreerd in het hele proces en speciale aandacht gaat naar het opleiden van vrouwelijke leiders en de werklast van vrouwen.
5 opmerkingen:
Hej, je kan makkelijk reageren op onze berichtjes door te klikken op comments en iets in te tikken.
Dan zal ik naar goeie gewoonte maar de eerste zijn om iets achter te laten. Veel plezier/levenservaring in de Filippijnen en kom heelhuids terug!
Een goeie reis, warme ontvangst, aangename collega-vrijwilligers, lekker eten, een comfortabel bed, doenbare opdrachten, een vlotte verbinding Bert-Tine en omgekeerd, resistentie tegen alle bacteriën, menselijke begeleiders en nog veel meer gewenst voor jullie grote onderneming.
Groetjes,
Leen
Hey Bert!!!
nu pas gelezen want mijne mail is eigenlijk veranderd (nr helenasabbe@hotmail.com) maar super!!! Na zolang te verlangen om naar buitenland te trekken, plots zo concreet en dan nog wel met zijn tweetjes. tIs gewoon een droom!!
heel veel groetjes,
veels te lang geleden,
geniet ervan en hasta la pasta!
* Helena, uw btcgenootje
tine en bert,
we luisterden met veel aandacht naar jullie uiteenzetting en groeten in 'vragen staat vrij' van zondag 15 juli (één dag voor onze dertigste trouwverjaardag...).
Zo zijn we goed geïnformeerd over jullie projecten.
Gelukkig zijn er mensen zoals jullie die de globalisering van onze wereld ten goede proberen te richten.Voorbeelden van hoe het niet moet zien we echter maar al te vaak, want veelal gericht op uitbuiting en verrijking van de rijken.We wensen jullie veel mooie momenten en zijn ervan overtuigd dat Mandanao er een stukje beter zal zijn na jullie verblijf aldaar.
Ook groeten aan al jullie collega's
en Filippijnse vrienden.
nonkel luc en tante hilde
Een reactie posten