maandag 24 september 2007

Breedband update...

Even van het breedband-internet in het KIN kantoor gebruik maken om onze blog te updaten... Vorige donderdag mijn wiskunde-domino uitgetest tijdens de tutorial. De kinderen vonden het blijkbaar plezant om eens een spelleke te spelen. Het spel bestaat zoals bij gewone domino uit blokjes met 2 vakken. Maar ipv in elk vak een aantal ogen te hebben, staat er in het ene vak een getal (0 tot 10) en in het andere een som of verschil (uitkomst van 0 tot 10). Spelenderwijs wiskunde leren dus... Dat kennen ze hier blijkbaar niet want een van de jongeren vroeg wanneer de tutorial zou starten...


Vrijdag was er dus LCO meeting. Doms (project coordinator bij KIN) had me dat dinsdag laten weten en zei toen dat ik er misschien ook kon zijn als ik tijd had. Ik vermoedde dat mijn inbreng in de meeting dus er gering zou zijn maar plots werd ik vrijdag dan gevraagd om de LCO's wat feedback te geven ivm de evaluatie die ik deed. Nogal onvoorbereid stond ik dus de 6 aanwezige LCO's te woord. Het was niet echt een 'goed nieuws show' want tijdens die evaluatie had ik heel wat projecten gezien die niet meteen verliepen zoals ze zouden moeten en die dus niet voor het beoogde resultaat zorgden. Naar aanleiding van de evaluatie had ik een documentje geschreven met mijn bemerkingen over de manier waarop KIN haar projecten implementeert, tijdens de meeting kon ik er dus handig gebruik van maken. Ik deed er ook enkele suggesties voor veranderingen,zowel aan de kant van KIN als aan die van haar beneficiaries.
Na de feedback werd ik ook nog gevraagd om iets te zeggen over agroforestry, omdat dat het nieuwe KIN project wordt. Ik ben niet meteen een landbouwkundig specialist maar we hebben we al een paar plaatsen bezocht waar ze aan agroforestry doen (oa Henry's Farm) dus ik kon er wel efkes iets over zeggen. Maar ik vond het toch maar wat onwennig om dat te doen...

Ondertussen vond in Libertad een Community Development Training plaats voor de jeugd uit de barangays van LEF. Tine had wat mee geholpen aan de voorbereidingen en zorgde ook voor de nodig ijsbrekers (een paar spelletjes om iedereen op te warmen/wakker te maken :-). s Avonds kwam ook ik aan in Libertad en deden we nog enkele kennismakingsspelletjes met de ongeveer 30 jongeren. Zaterdag was er deel twee van de training maar Tines rol beperkte zich nu tot het overhandigen van de attesten aan de deelnemers. 's Morgens was ze even met Lily mee geweest naar Retablo (de barangay van haar eerste case study), 's namiddags had ze nog wat besprekingen met Cora en met de jury van de backyard gardening wedstrijd. 's Avonds trokken we ons terug in de cottage om gezellig samen iets te drinken en wat bij te praten.
Zondag zijn we naar CDO getrokken om nog eens wat tijd door te brengen in een shopping mall. Wat hangden wat rond, consumeerden een beetje en gingen naar de film. Dat wilden we al lang nog eens doen maar het was er nog niet van gekomen. Er was niet meteen een film die we graag wilden zien en kozen dan maar voor de romantische komedie 'Blind Dating', die albijal nog wel meeviel.
Geen grote avonturen dus dit weekend maar we spaarden onze krachten voor het volgende, want dan klimmen we naar hogere sferen.

blub
/b

1 opmerking:

els zei

Dat zullen jullie wel missen zeker als jullie terug in Belgiƫ zijn: zo lekker rondhangen in shopping malls?! :p