donderdag 20 september 2007

Wereldrecord...

Ze hadden er ons al voor gewaarschuwd, we hadden ons er dus al wat op voorbereid. Het bleek dan ook nog echt waar te zijn, al gaat het minder hard dan we verteld werden...

De Filippijnen zijn wereldkampioen, zij het officieus, op het vlak van kerstmis vieren. Al in september worden kerstversiering en bijhorende kerstliedjes boven gehaald. We hadden ons al op het ergste voobereid maar het blijkt voorlopig mee te vallen. Hier en daar brandt ’s avonds al kerstversiering. De kerstliedjes hebben we nog niet zo vaak gehoord, al keken we wel wat raar op toen we die eind augustus al ergens hoorden. Maar dat moet slechts een test geweest zijn want verder hebben we van die liedjes nog niet zoveel van gemerkt.

De kerstversiering en bijhorende muziek zouden, naar verluidt, pas rond Valentijn, 14 februari dus, terug opgeborgen worden. We hebben al gemerkt dat de lichtgevende versiering hier en daar niet eens verwijderd wordt maar gewoon gedoofd.
Voor ons zal er mogelijks nooit echt een kerstsfeer zijn, het weer is er niet naar....

Kerstverlichting in september, deze foto werd gisteren getrokken (excuus voor slechte kwaliteit).

blub,
/b

4 opmerkingen:

els zei

Nochtans, de Belgen kunnen er ook wat van hoor... Vorige week lag er in de Aldi al een hele berg Sinterklaassnoep te wachten op een vroege koper. En mijn papa heeft zich nog laten overtuigen ook!!! (chocolademonster is ie altijd al geweest, ik weet van wie ik het heb dus ;)

Tine en Bert zei

Gelieve een beetje medeleven te tonen en het niet te hebben over chocolade (zelfs de chocolademelk (Milo, Filippijnse versie van Nesquik, trekt hier op niet veel) en kaas...
danktu :-)

els zei

Ay caramba, ik leef met jullie mee... Geen *bliep* én geen *bliep*!? Hoe overleven jullie dan??? ;)

Tine en Bert zei

wel, op regelmatige basis wat tropisch fruit en af en toe een fruitshake kunnen wonderen doen...
:D